Live Live

Vat met vermoedelijk drugsafval gevonden langs Schaapsdijk

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 12:14

Vat met vermoedelijk drugsafval gevonden langs Schaapsdijk

Rond 05:00 uur vanochtend werd door een passant een groot vat met vloeistof aangetroffen. Het betreft waarschijnlijk drugsafval in een IBC tank die op zijn kant terecht is gekomen, honderden liters van de chemicaliƫn zijn in de omgeving terecht gekomen.

Wanneer het vat gedumpt is, is niet bekend. Het moet ergens in de afgelopen nacht plaatsgevonden hebben. De politie roept mensen op om te bellen met 0900-8844 als zij iets verdachts gezien hebben op de Schaapsdijk, met name op het gedeelte dat zichtbaar is vanaf de Pleyroute.

Dumpingen als deze zorgen voor grote milieuschade maar kunnen ook schadelijk zijn voor mens en dier. Gespecialiseerde bedrijven zijn ingeschakeld om de restanten afval uit het vat en de chemicaliƫn uit de grond te halen. Het betreft een gebied van tientallen meters rondom het vat.

Door het nemen van forensische monsters hoopt de politie een verband aan te treffen tussen deze vondst en eerdere vindingen. Mocht u iets van dergelijke aard aantreffen, bel dan met 112 en houd afstand.

Foto: Timo Bouman/Persbureau Heitink

Deel deze pagina: