Live Live

Veel vraag naar extra groen in de binnenstad

Gepubliceerd: Maandag 10 september 2018 11:30

Veel vraag naar extra groen in de binnenstad

De vraag voor meer groen in de binnenstad is groter dan wat de gemeente kan bieden. Dat is gebleken bij de zogeheten tweede ronde van het Groenproject voor de binnenstad. Daarom overwegen de deelnemende partijen een derde ronde.

Het project is opgezet door bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem en de gemeente. In mei van dit jaar werden ondernemers en bewoners uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken voor de tweede ronde van het vergroeningsproject. 

Deze tweede ronde van vergroening volgt op een eerste ronde, die vorig jaar plaatsvond. Deze keer konden geïnteresseerden gebruik maken van de regeling waarbij 80 procent van de kosten werden vergoed en 20 procent uit eigen zak moest worden betaald.

85 plekken in de binnenstad krijgen naar aanleiding van die tweede ronde extra groen. Dat meldt de gemeente Arnhem. Verspreid door de binnenstad komen geveltuintjes, klimpalen met gevelgroen en roestvrijstalen boom- of plantenbakken, zo is het plan.
 
Als alles volgens planning verloopt wordt in oktober het groen toegevoegd. In onder meer de Ruiterstraat, de omgeving van het Brouwersplein, de Bovenbeekstraat, de Oude stationsstraat en de omgeving van Grand Café Dudok verschijnen er rond die tijd grote en kleine plantenbakken en geveltuintjes. 
 
In het Korenkwartier zijn al voor de zomer de eerste klimplanten geplaatst. Bovendien zal de keermuur achter de Korenbeurs nog deze maand over vrijwel de hele lengte worden aangekleed met een haag waardoor het stenige gebied een flinke groene impuls krijgt.
 
Foto: gemeente Arnhem

Deel deze pagina: