Live Live

Verdachte Koningsdag-geweld hoort vier maanden cel eisen

Gepubliceerd: Dinsdag 05 december 2017 16:03

Verdachte Koningsdag-geweld hoort vier maanden cel eisen

Tegen de negende en laatste verdachte van de ernstige mishandeling op Koningsdag 2016 in Arnhem is vier maanden cel geëist, waarvan één voorwaardelijk.

Het gaat om een 21-jarige man uit Veenendaal. In september werden al zeven plaatsgenoten (16 tot 24 jaar) veroordeeld tot werkstraffen variërend van 40 tot 180 uur. Sommigen kregen daarnaast een voorwaardelijke celstraf opgelegd. De achtste verdachte werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De groep mishandelde op Koningsdag 2016 twee broers uit Lunteren, nadat de oudste per ongeluk tegen iemand aanliep. De rechter beschreef de situatie die toen ontstond als een 'explosie van geweld'. De broers kampen sindsdien met een posttraumatische-stressstoornis (PTSS). Ze waren zwaar teleurgesteld over de straffen die de groep kreeg opgelegd.

In het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland werden camerabeelden getoond van de verdachten. Mede daardoor werd hun identiteit bekend.

De 21-jarige verdachte die vandaag terechtstaat, beroept zich voor het grootste deel op zijn zwijgrecht. De rechter doet op 19 december uitspraak.


Bron: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: