Live Live

Verdiende 3-1 overwinning Vitesse op Feyenoord

Gepubliceerd: Zondag 11 februari 2018 18:44

Verdiende 3-1 overwinning Vitesse op Feyenoord

Vitesse heeft zondagmiddag met 3-1 gewonnen van Feyenoord. In een aantrekkelijke wedstrijd opende Tonny Vilhena na ruim twintig minuten de score in GelreDome. Op slag van rust trok captain Guram Kashia de stand gelijk. 

 
Na rust bleven de Arnhemmers strijden en zette Bryan Linssen Vitesse, na een rode kaart voor Basacikoglu, op voorsprong. In de slotfase schreef de aanvaller een tweede treffer op zijn naam, waardoor de drie punten in Arnhem bleven.

 
Trainer Henk Fraser startte de wedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord met dezelfde basis als in Den Haag. De eerste kans in de wedstrijd was voor Roy Beerens. Na een kwartier trapte Thomas Bruns per ongeluk Haps volop in zijn gezicht. De middenvelder kreeg een gele kaart en Haps moet met een brancard van het veld. 
 
Vilhena schoot vijf minuten later raak uit een voorzet van Jørgensen. Vlak voor rust was het raak voor Kashia. De aanvoerder kopte de bal binnen: 1-1.

Na rust voerde Vitesse de druk langzaam op en bracht Feyenoord aan het wankelen. De Arnhemmers wisten na een rode kaart voor Bilal Basacikoglu direct te profiteren. Een voorzet van Roy Beerens werd door Linssen binnen gekopt: 2-1.

Na een tweede rode kaart voor Feyenoord-speler Tyrell Malacia, maakte Linssen zijn tweede treffer van de middag: 3-1.

Door de winst melden de Arnhemmers zich nadrukkelijk in de subtop in de eredivisie. Het gat met de nummers 4 en 5, Feyenoord en PEC Zwolle, bedraagt nog maar 2 punten.

Deel deze pagina: