Live Live

Vitesse opent seizoen met klinkende 5-1 overwinning op FC Groningen

Gepubliceerd: Zondag 12 augustus 2018 16:53

Vitesse opent seizoen met klinkende 5-1 overwinning op FC Groningen

Vitesse heeft zondag een klinkende 5-1 overwinning op FC Groningen geboekt in de eerste wedstrijd van het seizoen 2018-19. Bij rust stond het 2-1 en was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen nog niet zo groot. Na rust nam Vitesse afstand.

Matavz had na 12 minuten spelen al een goede kopkans maar zijn inzet raakte de lat. Het was Bryan Linssen die de Arnhemmers halverwege de eerste helft op voorsprong zette: 1-0. Het duurde even voordat FC Groningen zich herpakte maar het kwam in de 38e minuut op gelijke hoogte via Doan. De uitblinkende Matús Bero, die de voorkeur kreeg boven Thomas Bruns, maakte kort voor rust de 2-1.

Na rust ging het spel in eerste instantie redelijk gelijk op. Maar toen Vitesse aanzette stond het in een tijdsbestek van 10 minuten 5-1. Roy Beerens maakte de 3-1, Jake Clarke Salter met een kopbal de 4-1 en de 5-1 was van Tim Matavz na een prachtige pass van Bero. Tussendoor raakte Mahi bij een 3-1 stand nog de paal voor FC Groningen.

Zelfs na de 5-1 nam Vitesse geen gas terug, het bleef aandringen maar erger werd het voor Groningen niet meer. Dankzij de overwinning is Vitesse koploper na speelronde 1 en reist het vol vertrouwen af naar Basel voor de return in de Europa League, komende donderdag.

Deel deze pagina: