Live Live

Volkshuisvesting pakt na een jaar problemen Presikhaaf aan

Gepubliceerd: Vrijdag 28 juni 2019 14:53

Volkshuisvesting pakt na een jaar problemen Presikhaaf aan

Volkshuisvesting pakt grote onderhoudsachterstanden aan in woningen aan onder meer de Kleine Durk en de Lage Waard in Presikhaaf. De woningcorporatie heeft bewoners vrijdag met een brief op de hoogte gesteld. Deze hebben in 2018 massaal geklaagd over tocht, vocht en ongedierteproblemen.

 

Ook de Arnhemse SP-fractie heeft geprotesteerd tegen de toestanden in deze buurt. Volkshuisvesting heeft in de brief laten weten wat het definitieve onderhoudsplan voor de woningen gaat worden en wanneer de onderhoudswerkzaamheden beginnen. 

De woningstichting pakt onder meer het buitenschilderwerk aan. Ook de onderkant van de vloeren in de woonkamer, hal en keuken krijgen een beurt met isolatieschuim. Verder krijgen de spouwmuren onder de woonkamerkozijnen isolatie. 

 

De betimmering langs de kozijnen wordt verwijderd, gaten en kieren gedicht en weer dicht gemaakt. Ook de mechanische ventilatie van het huis wordt op orde gemaakt. De bewoners krijgen ook de keus om dakisolatie aan de binnenkant van de zolder te laten aanbrengen. De woningstichting zegt voor alle onderhoudswerkzaamheden geen huurverhoging te rekenen.

 

Op dinsdagavond 9 juli en woensdag 10 juli kunnen bewoners van de Kinderkamp, Wieringskamp, Faberkamp, Lage Waard en Hoge Waard bij een voorbeeldwoning een kijkje nemen en vragen stellen aan de aannemer en Volkshuisvesting over de werkzaamheden. De onderhoudswerkzaamheden beginnen na de bouwvak, die afloopt op 19 augustus. 

 

213 bewoners uit dit gebied hadden in begin 2018 massaal geklaagd over slecht onderhoud, tocht, vocht en ongedierte in hun woning. De Arnhemse SP-fractie wist na diverse acties Volkshuisvesting in beweging te krijgen. Nu ruim een jaar later informeert Volkshuisvesting de bewoners over de daadwerkelijke plannen.

Deel deze pagina: