Live Live

Voor schietpartij opgepakte MASV-voorzitter komt voorlopig vrij

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 13:06

Voor schietpartij opgepakte MASV-voorzitter komt voorlopig vrij

De voorzitter van de Arnhemse voetbalclub MASV die wordt verdacht van een schietincident, komt maandag voorlopig op vrije voeten. Hij moet dan wel aan enkele voorwaarden voldoen, meldt de rechtbank.

Welke voorwaarden dat zijn, wil de rechtbank niet zeggen. Volgens advocaat Arnout Schadd, raadsman van de MASV-voorzitter, mag zijn cliënt geen contact opnemen met de andere partij en moet hij een borg betalen. Zijn cliënt stemt volgens Schadd in met die voorwaarden.

De politie pakte de 40-jarige voorzitter, die ook aan de weg timmert als volkszanger, op na het lossen van een schot in zijn woning aan de Arnhemse Brunelsingel op zondagavond 3 maart. Een man raakte gewond.

De voorzitter handelde naar eigen zeggen uit noodweer. Hij had op de Korenmarkt onenigheid gehad met een man. Nadat hij met de taxi naar huis was gegaan, zou de man zijn opgedoken voor zijn huis. Schadd: 'Op een gegeven moment sneuvelde er een ruit en zou de man allerlei nare dingen hebben geroepen als: ik schiet je kapot. Daarna heeft mijn cliënt in blinde paniek geschoten, zegt hij.'

Schadd vermoedt dat de rechtbank ook uitgaat van noodweer. 'Anders zouden ze niet overgaan tot schorsing van de voorlopige hechtenis.' Volgens de advocaat was de enige reden om zijn cliënt vast te zetten de geschokte rechtsorde. 'Mensen zouden het niet begrijpen als je na een schietincident na twee dagen weer op straat staat.'

De verdachte moet overigens op zoek naar een andere advocaat. Eerder stond Schadd het slachtoffer namelijk bij in een andere zaak.

Deel deze pagina: