Live Live

Voormalig premier Van Agt bezoekt Arnhem

Gepubliceerd: Maandag 06 mei 2019 16:11

Voormalig premier Van Agt bezoekt Arnhem

De voormalige premier Dries van Agt komt zaterdag naar Arnhem. Bij boekhandel Hijman Ongerijmd praat hij over zijn boek Palestina in doodsnood. De 88-jarige Van Agt was Eerste Minister dan 1977 tot 1982.

In het boek betoogt Van Agt dat de Palestijnse zaak niet mag worden ‘weggesmeten op de vuilnisbelt van de geschiedenis’. Journalist Basti Baroncini, bekend van de talkshow Herman Centraal, gaat met de oud-CDA-politicus in gesprek over de Palestijnse kwestie en over de persoonlijke betrokkenheid van Van Agt daarbij. 

 

Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen en signeren. De entree is vrij, aanmelden wordt op prijs gesteld.

Het boek Palestina in doodsnood behandelt een kwestie, die nu weer actueel is. In de campagnes voor de Israëlische verkiezingen werd met geen woord gerept over het lot van de Palestijnen, een twee-statenoplossing of vrede, stelt Van Agt.

De Israëlische premier sprak zich uit voor annexatie van Palestijns gebied en kondigt nieuwe nederzettingen aan. Voor de Nederlandse oud-premier een doorn in het oog. Van Agt roept de wereld op tot ingrijpen in de Palestijnse kwestie.

De bijeenkomst is zaterdagmiddag 11 mei, 14.30-16.00 uur. Boekhandel Hijman Ongerijmd is te vinden aan Grote Oord 15 (Jansstraat). Entree is gratis, wel graag aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl.

 

Dries van Agt - Foto: Mark Kohn

Deel deze pagina: