Live Live

Wapeninleveractie ook in Arnhem?

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 15:54

Wapeninleveractie ook in Arnhem?

Partijen ChristenUnie en VVD Arnhem willen een wapeninleveractie. Ze roepen het college van burgemeester en wethouders op om dit te organiseren. De aanleiding van het politieke voorstel is de inleveractie in Rotterdam van drie weken geleden.


“Het is belangrijk dat dit soort initiatieven mogelijk zijn, niet alleen in Rotterdam, maar ook in Arnhem”, vertelt Nathalie Nede. Ze is raadslid bij ChristenUnie. “Dit gaat over het veiligheidsgevoel van inwoners. Daar moeten politie en politiek naar luisteren.”

Arnhem staat op nummer vijf van de lijst met meeste delicten. Nede noemt dit gegeven, samen met enkele recente vuurwapenincidenten in de stad, redenen om de wapeninleveractie te houden.

“Het is nog niet te zeggen hoeveel illegale wapens er naar voren komen”, zegt het ChristenUnie raadslid. Mocht de actie doorgaan, dan zullen de wapens die de Arnhemmers inleveren gecontroleerd worden om te kijken of ze voor misdrijven zijn gebruikt.

In Rotterdam konden bezitters twee weken lang allerlei soorten wapens inleveren zonder vervolgd te worden. De campagne kwam voort uit een petitie onder burgers. De politie-eenheid ontving in totaal 262 wapens.

Deel deze pagina: