Live Live

Weer record voor Luxor Live

Gepubliceerd: Donderdag 11 januari 2018 17:14

Weer record voor Luxor Live

Het Arnhemse poppodium Luxor Live heeft afgelopen jaar voor het tweede jaar op rij een recordaantal bezoekers binnengehaald. In 2017 zijn er 83.650 betalende bezoekers geweest. Dat is in totaal een groei van ruim 10 procent ten opzichte van 2016.

Toen kwamen er volgens Luxor nog 75.713 naar het poppodium. Dit resultaat is vooral te danken aan de toename van 6.000 concertbezoekers, terwijl het aantal activiteiten ten opzichte van 2016 nagenoeg hetzelfde bleef en het aantal zakelijke activiteiten daalde. 

Het aantal uitverkochte shows was nog nooit zo hoog. De bezoekersaantallen van producties op externe locaties als Musis en op festivals zijn in deze cijfers niet meegenomen. Het podium schrijft de toename toe aan de grotere diversiteit in het programma. Daarmee zou het meer nieuwe doelgroepen bereiken dan ooit tevoren.

Ook de bovenzaal deed het goed dit jaar, met onder meer uitverkochte shows van Courtney Marie Andrews, Quiet Hollers en Jim White.

Met alweer een flink aantal uitverkochte shows op haar programma ziet Luxor Live 2018 met vertrouwen tegemoet. Voorlopige hoogtepunten zijn de terugkeer van de legendarische techno DJ Dave Clarke op zaterdag 27 januari, het vijf dagen durende carnavalsfeest van de Arnhemse carnavalsvereniging On-Ganse dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt in Luxor Live en op zaterdag 19 mei de derde editie van de door de Arnhemse band Donnerwetter gecureerde festival Donnerwetter Day.

Deel deze pagina: