Live Live

Weinig Arnhemse vmbo’ers door naar havo

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 08:20

Weinig Arnhemse vmbo’ers door naar havo

Leerlingen die na het vmbo verder willen naar de havo, zouden daar bij hun schoolkeuze al rekening mee moeten houden. De verschillen in doorstroomcijfers tussen de middelbare scholen blijken groot, ook in Arnhem.

Landelijk maakt zo’n 16 procent de stap naar de havo, blijkt uit een analyse van de NOS. De meeste vmbo-scholen in Arnhem zitten daaronder.

In Arnhem stroomt op het Lorentz Lyceum en het Guido de Bres Lyceum bijna 1 op de 5 leerlingen (19 procent) door naar de havo. Op het Olympus College (8 procent) en het Montessori College (7 procent) is dat percentage veel lager. VMBO ‘t Venster sluit de rij: daar gaat nog geen 3 procent verder naar de havo. 


Volgens directeur Sander Luttje van het Montessori College verschilt de doorstroom van vmbo naar havo sterk per schooljaar. 'Van de vmbo-leerlingen die in het schooljaar 2016/2017 hun diploma behaalden op het Montessori stroomde juist 20 procent door naar de havo'.

Leerlingen mogen verder op de havo als ze op het vmbo de theoretische leerweg (TL) of de gemengde leerweg (GL) hebben afgerond.

De cijfers komen van de website ‘Scholen op de kaart’. In opdracht van de VO Raad zijn op de website resultaten van 764 middelbare scholen samengebracht. Het gaat om leerlingen die in het schooljaar 2015/2016 hun eindexamen hebben gehaald.

Deel deze pagina: