Live Live

Zelfgeknoopt 'wijksieraad' verlicht Klarendal tijdens donkere dagen

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 11:49

Zelfgeknoopt 'wijksieraad' verlicht Klarendal tijdens donkere dagen

In Klarendal hangt sinds deze week bijzondere kerstversiering: het zogeheten wijksieraad. Bewoners van de wijk hebben dit ontwerp van kunstenaar Marcel Smink in elkaar geknoopt. Dit moet een goedkoper en duurzamer alternatief zijn voor de traditionele kerstverlichting.

Dat meldt Arnhem Direct. Onder leiding van Smink hebben wijkbewoners en andere betrokken Arnhemmers 19 grote, 26 middelgrote en 33 kleine macramé-ringen geknoopt, in totaal 78. Woningcorporatie Volkshuisvesting heeft meebetaald aan het project.

De ondernemers van het Modekwartier hadden sinds 2012 de mogelijkheid om jaarlijks de straten met veel ondernemingen in de wijk tijdens de donkere dagen te versieren met een geschonken kerstverlichting.

Deze duifornamenten, ontworpen door Arnhems kunstenares Geraldine Lodders, hebben in de binnenstad jarenlang dienst gedaan tijdens de feestdagen. Daarna brachten ze hun nadagen in de wintermaanden door op de Klarendalseweg, de Sonsbeeksingel en de Hommelstraat.

Ondernemersverening DOCKS had de ornamenten in beheer, maar het jaarlijks ophangen, opslaan, de elektriciteit en vervolgens weer de opslag, kostte de ondernemersvereniging erg veel geld en moeite. Ook waren de versieringen versleten.

Vrijdag 14 december om 17.00u wil DOCKS het sieraad officieel feestelijk onthullen.


Foto: DOCKS

Deel deze pagina: