Live Live

Zeven bewoners moeten Paasbergflat binnen maand verlaten

Gepubliceerd: Dinsdag 04 juni 2019 15:18

Zeven bewoners moeten Paasbergflat binnen maand verlaten

De zeven cliënten van Stichting OnderDak die op dit moment in de Paasbergflat in Arnhem wonen, moeten de flat binnen vier weken verlaten. Dat heeft de gemeente Arnhem dinsdag besloten. Het verblijf van de bewoners is volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan.

Stichting OnderDak huisvest ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten. Het plan was aanvankelijk om veertig cliënten in de Paasbergflat aan de Bronbeeklaan te huisvesten. Begin mei werden de eerste zeven cliënten in de voormalige verzorgingsflat geplaatst. Andere omwonenden en buurtbewoners werden daarover niet geïnformeerd.

De bewoners lieten het er niet bij zitten en kwamen in actie. Ze zijn tegen de komst van de ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten uit vrees voor overlast en hun veiligheid. De flat bevindt zich onder meer dicht bij basisschool De Witte Vlinder, ook wel bekend als De Witte School.

Informatiebijeenkomsten van de stichting werden afgelast vanwege veiligheidsoverwegingen. Buurtbewoners startten ondertussen een petitie en kwamen maandagavond bijeen om te demonstreren. Ze willen het plan van tafel hebben.

De gemeente stelde eerder al vast dat het huisvesten van ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten niet in het huidige bestemmingsplan past. De zeven bewoners moeten daarom het pand verlaten. Nu is bekend dat dit binnen een maand moet gebeuren, voor dinsdag 2 juli.

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: