Live Live

Zorgen bij bewoners over leefbaarheid Honigkamp in Presikhaaf

Gepubliceerd: Dinsdag 19 februari 2019 20:29

Zorgen bij bewoners over leefbaarheid Honigkamp in Presikhaaf

Aan de winkelstrip Honigkamp in Presikhaaf worden dagelijkse kleine boodschappen gedaan door bewoners van de wijk. Kleine boodschappen doen en sociale contacten, maar dit ligt momenteel anders.

Dat vertelt Bram Derix, een betrokken burger uit de wijk. Er zijn verschillende signalen ter ore gekomen vanuit de bewoners, zo meldt hij. “De signalen zijn vooral zorgen over de leefbaarheid aan de winkelstrip. Die uiten zich als de parkeerdrukte die hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de bezoekers van de supermarkt Gúven." 

Daarnaast staan volgens Derix lege dozen en plastic, opgestapeld door de medewerkers van Guven tot aan balkons van de bewoners. "Daardoor waait plastic weg en ontstaat er rommel op straat. En de kartonnen dozen kunnen door jongeren in de fik worden gestoken, wat grote gevolgen kan hebben.” 

De eigenaar van de supermarkt heeft een initiatief genomen door een bewonersoverleg te laten plaatsvinden. Daarvoor waren 150 omwonenden uitgenodigd. Derix: "Acht buurtbewoners waren aanwezig tijdens het overleg. De bewoners zien een drempel om naar zo'n overleg te gaan en hopen dat de gemeente initiatief neemt namens de bewoners en ondernemers”.

“Uit de bewonersoverleg kwamen enkele punten uit”, vertelt Derix verder. “De eigenaar is van plan extra uit te breiden, wat voor nog meer drukte zal zorgen volgens de bewoners. De rol van de gemeente ontbreekt. De bewoners zien het liefst dat de gemeente als intermediair optreedt. Concrete afspraken zijn er niet gekomen uit het overleg.”

Deel deze pagina: