Live Live

Zwembad Valkenhuizen komend weekend weer open

Gepubliceerd: Dinsdag 05 december 2017 11:14

Zwembad Valkenhuizen komend weekend weer open

Zaterdag 9 december gaat zwembad Valkenhuizen weer open. Na een sluiting van ruim 2,5 maand viert Sportbedrijf Arnhem de heropening van het zwembad op feestelijke wijze. Op zondag 10 december kan iedereen komen zwemmen voor 1 euro. Bijvoorbeeld tijdens het gezinszwemmen van 9 tot 12 uur of tijdens het recreatief zwemmen van 13 tot 16 uur.

Op 20 september werd het zwembad preventief gesloten nadat asbest werd geconstateerd tijdens een onderzoek dat vooruitliep op de toekomstige sloop van het zwembad. De daaropvolgende sanering is succesvol verlopen. Er is geen risico meer op blootstelling aan asbest.

Tijdens de sanering zijn de plafonds boven de kleed- en doucheruimten vervangen en is de asbest erboven verwijderd. Daarnaast is het plafond boven het instructiebad verwijderd en is de ruimte helemaal schoongemaakt. Boven het zwembad is geen nieuw plafond teruggeplaatst omdat het zwembad nog maar twee jaar open is. De oplevering van het nieuwe zwembad staat gepland voor eind 2019. Het zwembad wordt dan één geheel met de sporthallen van Valkenhuizen.

Deel deze pagina: